inte bra.

Idag är en jätte dålig dag. har hänt en del som gör mig väldigt ledsen. det känns väldigt jobbigt. och det första jag tar till när jag blir ledsen är maten. inte blir det bättre när min pojkvän erbjuder restaurang eller chips. får panik. jag mår verkligen jätte dåligt. har förövrigt inte ätit något idag. men vi får väl se.

dagens mat

  • fryst apelsin
  • äpple
  • köttfärslimpa med potatismos, sås
  • 2 knäckemackor med keso och kalkon.

en väldigt bra dag för min del då jag alltid brukar äta kanske 4 gånger så mycket. jag känner suget. men det sitter ju i det psykiska. att jag vill ha något att dämpa min ångest med. något att ersätta rastlösheten med. men det går bra. kanske tar mig en apelsin innan läggdags men det har vart en bra dag.


yeeey

stegräknaren står på 13102 steg. känner att det faktiskt har vart en bra dag när det gäller motion. och har ju inte gått och lagt mig än. hoppas verkligen att jag klarar detta. jag ska klara detta! vill verkligen så himla gärna klara det. min pojkvän var taskig förut han ställde en skål med godis framför mig. blev så himla arg på honom. tyckte inte att det var så stöttande men han är inte riktigt van vid att jag inte äter godis. kan nog vara utan det.

mätt och belåten.

Nu är jag mätt. det blev så himla gott. min pojkvän sa "du får sluta göra så god mat man äter ihjäl sig" och det är ju faktiskt ganska sant. för det blir alltid så sjukt gott. köttfärslimpan blev jätte god dock inte så fast som jag hoppats på. men hade kantareller i mitten kanske var därför? vet inte.

nu väntar en promenad. den ska göras och så är det bara. min pojkvän sa att han kanske ville följa med annars får jag nog gå själv. rätt tråkigt att gå själv bara :(

you go girl

ja nu har det gått hela dagen. toppen. ätit en apelsin till frukost. snart ska jag äta middag. blir köttfärslimpa med potatismos. kommer bli väldigt gott. känns skönt verkligen för jag har verkligen lyckats idag. åkte och handlade idag och det är ju det värsta som man kan tänkas göra när man är sugen på något. min pojkvän försökte slänga i massa godis i vagnen men jag sa stopp! jag är sååå duktig hehe.

nu är det frukt och lagad mat som gäller. jag är peppad. en promenix blir det också senare skulle jag gissa. stegräknaren visar bara 5000 steg så det blir till att röra på påkarna.


95 kilo.

nu har jag ingen våg hemma. men sist jag vägde mig vägde jag 93 kilo och jag antar att efter all pizza och godis så har jag gått upp kanske två kilo. så min startvikt är 95 kilo.

tänk att jag ens har kommit så här långt? 95 kilo det är helt sinnes mycket. jag har aldrig i hela mitt liv trott att jag skulle bli en sånhär tjej. en tjej som inte klarar av att ta hand om sin hälsa. är rätt för mig själv. jag är 160 cm lång enligt bmi lider jag av fetma. har gått upp dessa kilona på en väldigt kort period. har mått väldigt dåligt. osv... men nu ska det bli andra bullar. detta kan hjälpa mig kanske? när jag får kontroll?

nystart

okej. nu ska jag planera lite inför min kommande period. ska sätta upp ett par antal regler jag ska följa.

  • äta frukost, lunch och middag
  • motionera varje dag. minst 1 timmas promenad, aerobic eller vad jag kan nu tänkas vilja göra.
  • sötsaker/deserter får endast ätas när jag blir bortbjuden eller bjuder hem någon. inget godis, inga chips.
  • acceptera att man kan göra fel ibland men bara ifall man lovar sig själv varje gång att fortsätta och inte ge upp för ett litet misstag
  • mackor äts ENDAST på helgfrukost om de skall ätas.

saken är den att bara jag slutar äta skit så kommer jag att gå ner i vikt. jag har provat innan. åt middag och lite frukt varje dag i en vecka och då gick jag ner 2 kilo på en vecka. det känns som det kommer vara lätt i början men sen kommer det bli trögt. men vill bli av med sockersuget och kilona. vill vara snygg till min student.

poff.

nu är mackorna uppätna. duschen är tagen och jag sitter här och känner mig halvt vemodig efter mitt beslut. ska klara det denna gången. nu har jag ju en vettig anledning till att fortsätta. jag kan ha koll på mig själv. detta kommer göra mig väldigt gott känner jag på mig. lite disiplin... vi får se. nu har jag ialla fall borstat tänderna. tagit hand om mig själv. håret är i en snygg turban runt huvudet. inte det vackraste kanske men det känns skönt. ska snart krypa ner i mitt tantiga nattlinne.

en början.

Jag har verkligen inte vetat hur jag ska göra för att få detta att funka. men jag vill verkligen att det ska gå. jag ska gå ner i vikt. inte nödvändigtvis under en snabb tid men det ska synas och det ska kännas. problemet med mig är att jag måste få någon sort motivation. och det får bli här. här ska jag ventilera mig. här ska jag skriva när jag vill äta. för det är så maten är min drog. jag måste kunna spy ut all aggression jag har inom mig någonstans. och vad passar inte bättre än en blogg?

Detta är min sista dag som ett riktigt fetto. jag ska äta mina sista mackor ikväll. det kommer inte bli så många framöver. kommer sakna att baka och laga mat det är mitt kall. men till en början blir det bara vegetabiliska grejer och frukt. wish me luck. nu ska jag äta mina mackor, äcklas lite över mig själv och sedan ska jag ta en lååång dusch. sedan återkommer jag med resultat.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0